Sneeuwbaleffect

Die gedachte kwam zomaar bij me op toen een koper van een woning mij enthousiast vertelde dat de bank akkoord ging met de financiering van zijn nieuwe huis.

Want eigenlijk ging de 'sneeuwbal' toen pas echt aan het rollen. Niet alleen was het effect van het akkoord van de bank bij hem zichtbaar. Ook voor mijn persoon, de notaris, het kadaster, de keukenboer, de loodgieter, stucadoor, schilder enz. ging  de zaak weer lekker lopen. En vervolgens merkten ook de slijter, de woningstoffeerder, de tuinman, de bakker, bloemist en de schoonmaker het gevolg.

Allemaal profiteren wij uiteindelijk mee van de uitwerking van dat ene positieve akkoord van de bank. Gelukkig gaat het economisch weer iets beter en zijn de eerste schrale tekenen van herstel te ontdekken. Wat zou het fijn zijn als ze ook in Den Haag doorkrijgen wat het uitvloeisel kan zijn bij een meer stabiele en positieve woningmarkt. Wat als er nog veel meer “sneeuwballen” gaan rollen. De gunstige uitwerking op onze economie zou direct merkbaar zijn.

Het gooien van die ene sneeuwbal veroorzaakt bij iedereen uiteindelijk sneeuwpret. Ik heb wel zin in een pak sneeuw, u toch ook?